Getest: ASICS GEL-Nimbus 25

30 January 2023
Getest: ASICS GEL-Nimbus 25

Bij de ontwikkeling van de 25e editie van de GEL-Nimbus lag de focus volledig op het maken van de meest comfortabele schoen ooit. Volgens Lars van Hoeven, 800 meter, atleet een gewaagde gok, want veel mensen (waaronder hijzelf) waren al zeer content met de vorige Nimbus-edities. Toch denkt Lars dat ASICS er goed aan heeft gedaan met de GEL-Nimbus 25. In deze review licht hij toe waarom!

Gel uit het zicht

De GEL-Nimbus staat enerzijds bekend om zijn befaamde gel die tot de 24e editie nog in het zicht was. Bij de GEL-Nimbus 25 is dat anders. De gel is uit het zicht gehaald en intern verwerkt in de hiel. Ook beschikt deze versie over de nieuwste PureGel-technologie welke volgens ASICS 65% zachter is dan zijn voorgangers en schokken beter opvangt tijdens de landing waardoor het comfort vele malen beter is.

Ook het uiterlijk is veranderd en ik vind verbeterd met een nieuwe luxe en moderne vormgeving. Dat werd gelijk bevestigd toen ik de schoenen afgelopen weekend droeg vlak voor mijn 800 meter indoorwedstrijd. In de ‘callroom’ ging het gesprek ineens over de schoenen die ik aan mijn voeten had. Een welkome afleiding van de wedstrijdzenuwen.

Responsieve landing

Zet de GEL-Nimbus 25 en de GEL-Nimbus 24 eens naast elkaar en je ziet direct de verschillen in de dikte van de zool. De brede en dikke zool van de nieuwe GEL-Nimbus 25 bestaat uit (heel veel) FF Blast+ ECO foam, wat zorgt voor een comfortabele landing en veel energieteruggave. Verassend genoeg voor mij is het gelukkig et zo dat de zool tijdens het lopen extreem zacht aanvoelt. De schoenen voelen responsief aan en geven het gevoel dat je nog steeds in controle bent over wat je doet. Voor mijn gevoel rollen deze GEL-Nimbus 25 lekker mee en ‘bouncen’ ze iets minder dan bijvoorbeeld de ASICS Novablast 3.

Bovenwerk van de hoogste kwaliteit

Wat mij betreft mogen alle schoenen het bovenwerk van de Nimbus 25 overnemen. De schoenen zitten meteen goed na het aantrekken en zelfs na het hardlopen wil ik ze eigenlijk niet uitdoen. Het bovenwerk ademt goed en voelt ‘stretchy’ aan, waardoor de schoen de pasvorm perfect heeft. Vooral de flexibele tong, die in GEL-Nimbus 24 ook al aanwezig was en de hiellus aan de achterkant van de schoen mogen wat mij betreft bij elke Nimbus weer terugkomen.

Lange afstanden loop je met deze stabiele en comfortabele schoen

Door het premium bovenwerk, het brede platform van de schoen en het vele foam in de zool is de Gel-Nimbus 25 de ideale schoen om lang (en rustig) op te lopen. Als 800m loper ben ik vrij snel klaar met het lopen van lang(ere) afstanden in training, maar deze GEL-Nimbus 25 geeft me het idee dat ik prima nog iets langer zou kunnen lopen. Zoek je dus een schoen die je op lange duurlopen voorziet van maximaal comfort, dan is de GEL-Nimbus 25 een erg goede optie. Wil je toch een schoen waarbij je het tempo snel kunt verhogen tijdens je intervaltrainingen, dan zou ik misschien eerder kijken naar bijvoorbeeld de ASICS Novablast 3.