Beste loopschoenen

Voor jou op een rijtje

De best geteste loopschoenen van 2024

Kies schoenen die passen bij jouw loopstijl

Of je nu de 5K voor de fun loopt, jezelf uitdaagt op de 10K of traint voor een halve marathon, in alle gevallen is een goed paar loopschoenen een must! Ben je je aan het oriënteren of weet je precies wat voor paar je nodig hebt? Hieronder hebben we de beste loopschoenen van 2024 voor je op een rijtje gezet.

Het kiezen van de juiste loopschoen

Het kiezen van de juiste loopschoen is erg belangrijk. Je kan een van de beste loopschoenen nemen, maar als ze niet bij jou loopstijl passen dan heeft het geen of juist een negatief effect. Via onze Shoefinder vind je de beste loopschoenen die geschikt zijn voor jouw loopstijl. Aan de hand van jouw antwoorden zoeken wij de juiste loopschoenen voor je uit en tonen we een selectie van de beste loopschoenen voor jouw loopstijl.


Er zijn verschillende soorten loopschoenen, namelijk race, road, trail en track. Road en Race zijn de twee soorten schoenen die worden gebruikt voor verharde wegen, en in deze categorie is het ook belangrijk om te kijken of je een neutrale schoen of een antipronatieschoen nodig hebt.

Kies uit neutrale of antipronatieschoenen

Heb ik neutrale loopschoenen nodig of een antipronatieschoen? Dit is iets wat veel lopers zich afvragen. De schoen die je nodig hebt, wordt bepaald door hoe je afwikkeling is tijdens het lopen.


We hebben het over overpronatie wanneer de voet te veel naar binnen kantelt. Als gevolg hiervan wordt een groot deel van het gewicht gedragen door de binnenkant van de voet, dit kan leiden tot verschillende blessures en daarom is het bij overpronatie erg belangrijk om de juiste schoen te gebruiken die de voet de juiste ondersteuning geeft.


Een neutrale afwikkeling is waar je geen hogere of extra belasting op de binnenkant van de voet zet en dus geen behoefte hebt aan extra ondersteuning. In dit geval kun je kijken naar neutrale loopschoenen. Mocht je twijfels hebben over jouw afwikkeling, neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je hier graag mee.

ASICS

/

HOKA

/

Nike

/

New Balance

/

Brooks

/

Saucony

/

adidas

/

Mizuno

/

On

/

Puma

/