Getest: ASICS GEL-Nimbus 26

15 January 2024
Getest: ASICS GEL-Nimbus 26

Getest: ASICS GEL-Nimbus 26

Premium comfort, zoals het hoort. De nieuwste versie van het kopstuk van ASICS is uit! De ASICS GEL-Nimbus 26 belooft rust in je voeten, in je lijf en in je hoofd te brengen en pakt aan met de chaos en de hectiek van de dag. De zeer knappe Nimbus 26 heeft al het goede van Nimbus serie met zich meegenomen, maar trakteert je dit jaar met een nieuwe slijtzool en upper op dat extra stukje comfort waarmee je eindeloos in de zone blijft.

In deze review delen we de nieuwe updates van de ASICS GEL-Nimbus 26, onze ervaring en uiteraard ook voor wie en welke trainingen deze allround loopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Neutrale loopschoen
Heel drop: 8 mm
Gewicht: M 304 g/ V 262 g
Materiaal bovenwerk: Engineered Knit upper
Materiaal tussenzool: PureGEL technologie & FF Blast PLUS ECO
Materiaal slijtzool: HYBRID ASICSGRIP met AHARPlus Heel Plug

Update van ASICS GEL-Nimbus 25 versus Nimbus 26

  • Instapgemak verzekerd. De ASICS GEL-Nimbus heeft een geweven rekbare kraag en een geweven tong, zodat je bij het aantrekken van de schoen de opening wat wijder kunt maken. Eenmaal de schoen aan dan vormt deze opening zich weer perfect naar je voet en knelt of irriteert het geen enkel moment onderweg.
  • Ultiem comfort is van binnen naar buiten en van top tot teen doorgevoerd en dat voel je van begin tot eind. De ASICS GEL-Nimbus 26 heeft een gloednieuwe upper van lichtgewicht technisch garen voor een unieke mate van comfort. Het bovenwerk zit als een tweede huid om je voeten heen en biedt je de beste ventilatie die je je maar wensen kunt. Geen koude voeten in de winter, maar ook geen oververhitte voeten in de zomer of wanneer je eenmaal langere tijd op weg bent.
  • Geen slipgevaar! De GEL-Nimbus 26 is uitgerust met de vernieuwde HYBRID ASICSGRIP slijtzool en zorgt dat je makkelijk aan de gang blijft en zeker niet slipt of wegglijdt. Vertrouw op de perfecte tractie en stevige grip van deze schoen en laat de rest van je lijf ongestoord het werk doen.
  • Vertrouwde demping. De ASICS GEL-Nimbus 26 is ook dit jaar uitgerust met de sensationele demping en schokabsorptie van het FF Blast Plus ECO foam en de PureGEL technologie. Elke stap wordt beloond met ultieme zachtheid opgevolgd door een energieke afzet de gehele rit lang. Duurloop op het programma? Prima!

In de praktijk

De ASICS GEL-Nimbus 26 is getest door Jip van Kessel. Jip loopt gemiddeld 2 tot 3 keer in de week hard.

Na veel kilometers te hebben gelopen op de ASICS GEL-Nimbus 25 kreeg ik de mogelijkheid om de ASICS GEL-Nimbus 26 te testen. Op het eerste gezicht lijkt de upgrade van de 25 naar de 26 minder groot dan de upgrade van de 24 naar de 25, het ontwerp is namelijk niet zo ingrijpend veranderend vergleken met de eerdere update.

Na het aantrekken van de schoen kon ik meteen het comfort ervaren, de zachte en rekbare geweven tong en kraag zorgen ervoor dat je de schoen makkelijk kunt aantrekken en geeft een comfortabel gevoel.

Na het lopen van mijn eerste duurloop met de ASICS GEL-Nimbus 26 werd het verschil met zijn voorganger goed duidelijk. De loopschoen zorgt voor een betere balans tussen een zachte landing en het teruggeven van energie. Ondanks dat de ASICS GEL-Nimbus 25 een fijne schoen is en zeer geschikt voor mijn duurlopen kon deze soms wat ‘te’ zacht zijn. Dit minpuntje van zijn voorganger is niet meer aan de orde bij het nieuwe model, de 26 balanceert op de juiste manier tussen comfort en demping, maar voorkomt het wegzakken doordat de schoen te zacht is.

Daarnaast zorgt de nieuwe HYBRID ASICSGRIP voor een betrouwbare grip op het moment dat ik ging lopen over natte wegen of bospaden vol met bladeren.

Kortom, qua uiterlijk heeft de schoen een minimale upgrade gekregen maar qua grip, comfort en balans is de schoen weer stappen vooruit gegaan.

Conclusie

Met het vernieuwde bovenwerk, de vernieuwde grip en zijn vertrouwde sensationele demping heeft ASICS de Nimbus-serie een nieuwe graadmeter betreft comfort neergezet. De gehele loopreis van de GEL-Nimbus 26 klopt tot in de puntjes en voldoet volledig aan de wensen van de loper die op zoek is naar ultiem comfort in zijn dagelijkse sessies tot aan duurlopen. Met een heel drop van 8 mm is de schoen gemaakt voor voorvoet- middenvoet- en haklanders, oftewel elke loper, want als het om comfort gaat sluit deze Nimbus 26 niemand buiten.