Getest: Garmin HRM-Fit

9 January 2024
Getest: Garmin HRM-Fit

Maak kennis met de Garmin HRM-Fit. Een hartslagband die perfect past om het lichaam van de sportende vrouw. De Garmin HRM-Fit is in tegenstelling tot een extra band om het lijf een hartslagmeter die je bevestigt aan de band die je toch al draagt, de band van je sport-bh. Geniet van volledige bewegingsvrijheid tijdens het hardlopen, fietsen, zwemmen of fitnessen en krijg real-time inzicht in belangrijke gegevens waarmee jij jouw prestaties kunt maximaliseren.

Belangrijkste specificaties

Pasvorm: One-size, clip-on design op je sport bh
Sporten: Hardlopen, Fitness, Wielrennen en meer.
Meet: Stappen, snelheid, cadans, afstand, hardloopdynamica
Gewicht: Lichtgewicht 53 gram, het gewicht van een klein ei
Afmetingen: 33.5 x 3.3 x 1.7 cm
Verbindingen: ANT+ en BLUETOOTH Low Energy
Waterdichtheid: 3 ATM, spatwaterdicht

Belangrijkste voordelen en kenmerken HRM-Fit

  • Pasvorm & Comfort: Een extra band om je lijf is eindelijk verleden tijd. De HRM-Fit is een zeer comfortabele flexibele hartslagband die je in een handomdraai met 3 bevestigingsclips aan de band van je medium of high support sport bh vastmaakt.
  • Real-time inzicht: Pas je training op elk moment van je training aan met behulp van real-time informatie over je hartslag, energielevel en andere prestatiegegevens. De band meet niet alleen bij de borst, maar ook aan de zijkanten.
  • Hardloopdynamica: Voor de fanatieke hardloper is de HRM-Fit een onmisbaar accessoire. Deze HRM-Fit band kan zoveel meer dan stappen tellen en afstand meten. Het geeft zelfs inzicht in jouw hardloopdynamica, zoals  grondcontacttijd, staplengte, cadans en meer.
  • Veelzijdig: Niet alleen voor tijdens het hardlopen! Til elke sport die je beoefent naar een hoger niveau. De HRM-Fit wordt een onmisbaar accessoire tijdens je fitness sessies, HIIT trainingen, ritjes op de TACX en zelfs op de loopband in de sportschool.

In de praktijk

De Garmin HRM-Fit is getest door RunningDirect Productexpert Rosa van der Ham. Rosa loopt 3 tot 4 keer per week, maar is daarnaast ook wekelijks te vinden bij de bootcamp of op de tennisbaan.

“Eén van de eerste dingen waarin deze Garmin HRM-Fit wat mij betreft direct in slaagt is het comfort en het gebruiksgemak van de hartslagband. Binnen enkele tellen heb ik de flexibele band met de clips aan mijn sport bh bevestigd en voelt hij zacht aan de huid. Het lichtgewicht ontwerp zit stevig vast, zonder in mijn huid te drukken.

Eenmaal de band aan, kreeg ik hem binnen enkele seconde verbonden met mijn Garmin horloge, maar ook met de app. Ik heb de Garmin HRM-Fit meerdere hardloopsessies en bootcamptrainingen gedragen om hem te vergelijken tijdens verschillende sporten. Over maximale bewegingsvrijheid is niks gelogen de band schuift niet, schuurt niet, knelt niet en zit vooral niet in de weg. Of ik nu een sprintje trek of een burpee maak, hij blijft op zijn plek en meet constant.

Ook qua metingen is de sensor accuraat. Je ziet direct het stijgen of dalen van de hartslag of een verandering qua snelheid tijdens het trainen. Daarnaast vind ik de inzichten betreft hardloopdynamica een mooie toevoeging om naast mijn conditie ook te kunnen sleutelen aan details als staplengte en grondcontacttijd.

Waar ik eerst nog volledig vertrouwde op mijn sporthorloge laat deze Garmin HRM-fit mij inzien dat het dragen van deze hartslagband een stuk accurater is tijdens het sporten. Daarnaast was ik verrast over het comfort en de mate van bewegingsvrijheid, welke beweging je ook maakt No-way dat de band afzakt, knelt of striemen achterlaat."

Conclusie

De Garmin HRM-Fit met zijn flexibele pasvorm is echt een musthave voor de vrouwelijke sportfanaat. Doordat je de band snel en eenvoudig aan je sport bh klemt kun jij je volledig focussen op je work-out. Dankzij de accurate metingen kun je snel schakelen in je training of weet je beter hoe jij jouw doelen naar een hoger niveau kunt tillen. Dus wil jij je prestaties naar een nog hoger niveau tillen, zonder in te leveren op comfort? Dan is deze compacte flexibele Garmin HRM-Fit op het vrouwenlijf geschreven.

Compleet overzicht Specificaties Garmin HRM-Fit

Algemeen

Afmetingen band

33.5 x 3.3 x 1.7 cm

Afmetingen meter

31 x 55,5 x 14,2 mm

Gewicht

53 gram

Waterbestendigheid

3 ATM,  spetters, regen of sneeuw, douchen, springen in water

Batterij

Gaat tot een jaar mee

Plug & Play

Clip-systeem

Verbindingen

ANT+

Te verbinden met meerdere apparaten tegelijk

Bluetooth

Bluetooth Low Energy: 3

Garmin Connect

Ja

Overige

TacX Training app, Edge fietscomputers

Bereik

3 meter binnen apparaat

Meet

  • Stappen
  • Hardloopdynamiek
  • Tempo
  • Afstand
  • Intensieve minuten