Getest: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

22 February 2024
Getest: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Stel je voor: een marathon lopen in minder dan 2,5 uur. Dat is het adembenemende doel van de Mizuno Wave Rebellion Pro 2. Deze innovatieve carbonschoen is niet zomaar een paar, het is een krachtige metgezel waarbij alle pijlen zijn gericht op snelheid. Met een moeiteloze voortstuwing en waanzinnige energieteruggave kun je rekenen op meer dan alleen snelheid. Het biedt een verrassende combinatie van lichtheid en verbeterde stabiliteit, terwijl extra demping zorgt voor comfort bij elke stap. Bereid je voor op een revolutie in jouw loopprestaties, want de Mizuno Wave Rebellion Pro 2 staat te trappelen om jouw grenzen te verleggen.

In deze review delen we de nieuwe updates van de Mizuno Wave Rebellion Pro 2, onze ervaring en uiteraard ook voor wie en welke trainingen deze loopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Neutrale wedstrijdschoen
Heel drop: 4.5 mm
Gewicht: 209 g
Materiaal bovenwerk: Smooth Stretch bovenwerk
Materiaal tussenzool: Mizuno Enerzy Lite+, Mizuno Enerzy Lite, Wave Plate met carbon
Materiaal slijtzool: G3-slijtzool

Highlights van de Mizuno Wave Rebellion Pro 2

  • Razendsnelle carbonplaat: In de tussenzool zit een Wave Plate met carbon over de gehele lengte verwerkt. Dit zorgt voor een ongekende stijfheid zodat je meer energie terugkrijgt en het net lijkt alsof je op springveren loopt.
  • Verbeterde stabiliteit: Het Smooth Stretch bovenwerk is sterker gemaakt en ook sluit de schoen beter om de voet voor een strakker en zekerder gevoel. Dankzij een gesloten slijtzool en een bredere middenvoet ervaar je meer stabiliteit bij het neerkomen van je passen.
  • 5 mm meer foam = meer demping: Mizuno Enerzy Lite+ foam is toegevoegd in de tussenzool en is 22% zachter én 35% veerkrachtiger dan gewoon Enerzy foam. Ook is er 5 mm van dit foam toegevoegd onder de voorvoet voor een geweldige demping en energieteruggave.
  • Uniek ontwerp: De schoen heeft een bijzondere geometrie waarbij de hiel nog steiler staat dan de voorgaande versie, ook wel de Smooth Speed Assist technologie genoemd. Hierdoor word je moeiteloos naar voren gestuwd en blijf je constant op je voor -en middenvoet lopen.

In de praktijk

Onze RunningDirect productexpert heeft de schoen getest: “Sinds 2023 mengt Mizuno zich met de Wave Rebellion Pro in de strijd om de snelste loopschoen te ontwikkelen. Met de Mizuno Wave Rebellion Pro 2 hebben ze voortborduurt op de eerste versie en een aantal verbeteringen toegepast.

Allereerst voelt het bovenwerk een stuk steviger om de voet, iets dat erg belangrijk is bij een schoen waarmee gelopen wordt op hoge snelheid. Tijdens het lopen voel je echt dat je naar voren wordt geduwd door de unieke geometrie dat Smooth Speed Assist heet. Dit is wel heel specifiek voor een midden/voorvoet landing. Daarnaast zorgt de dikke foam laag voor erg veel energieteruggave in combinatie met de carbonplaat zonder de afname in comfort.

Door het unieke design is het wel nodig om te specificeren waarvoor je de schoen gebruikt. Voor (lange) tempo duurlopen of wedstrijden is de schoen uitermate geschikt, ga je voor intervaltrainingen dan zou ik adviseren om het in -en uitlopen op andere schoenen te doen omdat het rustig lopen op deze schoen erg lastig is.”

Conclusie

De Mizuno Wave Rebellion Pro 2 belooft een grensverleggende ervaring in de wereld van lopen, met als ambitie het doorbreken van de marathonbarrière van 2,5 uur. Deze innovatieve carbonschoen is niet slechts een paar, maar een krachtige partner waar snelheid centraal staat.

Met een carbonplaat in de tussenzool voor ongekende stijfheid en veerkracht, biedt het moeiteloze voortstuwing en energieteruggave bij elke stap. Ook draagt het unieke ontwerp van de steilere hiel, de Smooth Speed Assist technologie, bij aan het stuwende gevoel.

De toevoeging van 5 mm Mizuno Enerzy Lite en Enerzy Lite+ foam in de tussenzool zorgt voor meer demping, terwijl de verbeterde stabiliteit van het sterke Smooth Stretch bovenwerk en een gesloten slijtzool komt. Zo ben je helemaal klaar om je persoonlijke records te verpulveren!