Getest: New Balance 880 v14

31 January 2024
Getest: New Balance 880 v14

Getest: New Balance 880 V14

Geniet van maximaal comfort tijdens je dagelijkse loopkilometers met de New Balance 880 v14. Deze veelzijdige en betrouwbare schoen is de nieuwste aanwinst van de populaire 880-lijn en stelt je niet teleur. Dankzij een waanzinnige upgrade geniet je nu van extra demping en een versterkte stabiliteit gedurende je hele run. Voel de vernieuwde energie bij elke stap en ervaar het lichte loopgevoel die deze schoen met zich meebrengt. Of je nu de kilometers verslindt in het bos of geniet van een ontspannen run door de stad, de New Balance 880 v14 geeft je altijd dat zelfverzekerde gevoel.

In deze review delen we de nieuwe updates van de New Balance 880 v14, onze ervaring en uiteraard ook voor wie en welke trainingen deze loopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Neutrale loopschoen
Heel drop: 8 mm
Gewicht: M 270 g/ V 209 g
Materiaal bovenwerk: Zacht synthetisch bovenwerk
Materiaal tussenzool: Fresh Foam X
Materiaal slijtzool: Rubberen buitenzool

Updates van de New Balance 880 v14 versus 880 v13

  • Extra tussenzoolhoogte: De Fresh Foam X tussenzool is voorzien van extra hoogte zodat je geniet van meer demping. Tegelijkertijd is het Fresh Foam dichter en steviger gemaakt voor een stabieler gevoel bij het neerkomen van je passen. Dit maakt deze allround schoen geschikt voor zowel lange duurlopen als temporuns waar je opzoek bent naar meer snelheid.
  • Licht en natuurlijk loopgevoel: De gloednieuwe tussenzool bestaat bij deze versie uit één stuk en daarbij is de heel drop 2 mm verlaagd. Dit zorgt ervoor dat je lichtere looppassen ervaart én dat je voeten op een natuurlijke manier worden afgewikkeld.
  • Vernieuwde buitenzool met verticaal ontwerp: De Vibram rubberen buitenzool heeft een geheel nieuw verticaal ontwerp gekregen voor een betere grip. Zo ervaar je ook op natte ondergronden dat verzekerde en betrouwbare gevoel onder je voeten.
  • Zacht, lichtgewicht én duurzaam bovenwerk: Je voeten genieten van een zacht en synthetisch mesh dat super licht aanvoelt met een hoog ademend vermogen. Tegelijkertijd heeft het bovenwerk een ondersteunende en gestroomlijnde pasvorm voor het stabiele gevoel onderweg. Dankzij het duurzame mesh draag je ook nog eens een steentje bij aan een betere toekomst.

In de praktijk

Afgelopen week hebben wij de eerste kilometers gelopen op de vernieuwde New Balance 880v14.

De New Balance 880v14 positioneert zich als een betrouwbare loopschoen geschikt voor de loper die opzoek is naar een comfortabele loopschoen met voldoende demping. Dit is precies wat deze schoen de loper brengt: Balans. De schoen geeft voldoende demping maar overdrijft dit niet. De combinatie van goede demping met het behoud van stevigheid is voor veel lopers de ideale combinatie in een daily trainer.

Het bovenwerk zorgt voor een prettige pasvorm en een mooie toevoeging: New Balance werkt samen met Repreve waardoor er gerecyclede flessen zijn verwerkt in het bovenwerk. De vernieuwde 880 is ruim 10% lichter dan zijn voorganger een verschil dat direct merkbaar is tijdens het dragen van de schoen.

Conclusie

In een notendop biedt de New Balance 880 v14 een uitzonderlijke loopervaring met een doordachte upgrade. Met de extra tussenzoolhoogte ervaar je een perfecte balans tussen demping en stabiliteit, terwijl het vernieuwde ontwerp van de buitenzool zorgt voor betrouwbare grip, zelfs op natte ondergronden. Het één-stuk tussenzoolontwerp en de verlaagde heel drop dragen bij aan een licht en natuurlijk loopgevoel, terwijl het zachte, lichtgewicht én duurzame bovenwerk je voeten omhult met comfort. Kortom, de New Balance 880 v14 belooft maximaal comfort, zodat elke loopsessie een zelfverzekerde en vernieuwende ervaring wordt, waar je ook loopt.