Getest: New Balance FuelCell Rebel v4

29 February 2024
Getest: New Balance FuelCell Rebel v4

De New Balance FuelCell familie verwelkomt met open armen een nieuwe editie van de New Balance FuelCell Rebel. Dit racemonster is in alle opzichten getransformeerd voor betere prestaties tijdens welke gelegenheid dan ook. De New Balance FuelCell Rebel v4 is van top tot teen vernieuwd en loodst je met zijn lichtere gewicht, gedempte tussenzool en levendige kleurstellingen moeiteloos door je snelle trainingen en duurlopen heen.

In deze review delen we de nieuwe updates van de New Balance FuelCell Rebel v4, onze ervaring en uiteraard ook voor wie en welke trainingen deze loopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Neutrale loopschoen voor op de weg
Heel drop: 6 mm
Gewicht: M 197g / D 157g
Materiaal bovenwerk: FantomFit Engineered Mesh
Materiaal tussenzool: PEBA Blend FuelCell tussenzool
Materiaal slijtzool: Rubber

Updates van de New Balance Fuelcell Rebel v4 versus Rebel v3

  • Racelook: Het ietwat brave uiterlijk van de Rebel v3 is aan banden gelegd en heeft nu veel gelijkenissen met zijn “grotere broer” de New Balance SuperComp Elite v4. Het meer hoekige en gestroomlijnde model straalt snelheid en kracht uit, wat er niet alleen sneller uitziet, maar ook sneller voelt.
  • Sneller: Ontdek een nieuwe dimensie van snelheid met een tussenzool van het levendige responsieve FuelCell en PEBA-foam. Deze energieke mix blaast nieuw leven in elke pas en verrast je op hoge snelheden met heel veel rebound.
  • Lichter: Van 209 gram naar 197 gram bij de heren en van 164 gram naar 157 gram bij de dames. Een gewichtsdaling van 5% lijkt misschien een peulenschil, maar deze kleine verschillen, helpen je straks sprongen vooruit.
  • Breder, better: De Rebel v4 is gegroeid in de breedte. De bredere constructie van de zool zorgt voor meer stabiliteit tijdens de afzet, voor een steady run op welk tempo dan ook.
  • FantomFit bovenmateriaal: Het lichte naadloze FantomFit bovenwerk heeft een hoog ademend vermogen en droogt snel. Ideaal wanneer je een run in de regen loopt/ hebt gehad of loopt in hogere temperaturen.
  • Aangepaste slijtzool: De nieuwe slijtzool bestaat uit meerdere delen voor extra stijfheid bij de voorvoet. Dit uit zich in meer stabiliteit en betere grip voor een hardere afzet.

In de praktijk

Onze RunningDirect productexpert heeft de New Balance FuelCell Rebel V4 voor je getest: 

“Als loper ben ik al fan van de New Balance Rebel sinds de introductie van de eerste versie in 2019. Voor New Balance was dat een van de eerste modellen uit de FuelCell familie. Van zowel versie 1 als 2 heb ik meerdere paren versleten en gebruikt tijdens baantrainingen of korte intervallen tot 400 meter op de weg. De V4 heeft een nieuwe uitstraling en lijkt veel op de New Balance SuperComp Elite V4, het topmodel uit de FueCell familie van New Balance.

De schoen voelt bij het aantrekken direct zeer comfortabel aan, wel zou ik adviseren de schoen een halve maat groter te kopen. Het nieuwe FantomFit bovenwerk is erg licht maar behoudt zeker wel de stabiliteit en sluit mooi aan om de voet. Tijdens het lopen, voelt de schoen erg bouncy door de combinatie van het FuelCell en PEBA-foam. En zelfs zonder plaat is deze schoen erg bouncy. Snelheid is er mee te maken, maar de schoen is ook zeker comfortabel voor (snellere) duurlopen tot 15 kilometer, wat mede komt door de vernieuwde slijtzool die duurzamer is dan bij de vorige edities. De schoen is dus echt een allemansvriend en zeer ruim inzetbaar.

Conclusie

Verken een nieuwe dimensie van snelheid met de New Balance FuelCell Rebel v4. Deze krachtige schoen heeft alles in huis om je dagelijkse trainingen en wedstrijden naar een volgend niveau te brengen. De nieuwe formule van het geringe gewicht + de energieke PEBA Blend tussenzool + het ademende FantomFit én de nieuwe slijtzool maakt de schoen optimaal voor het snellere werk. Maar hij biedt ook genoeg comfort voor dagelijkse runs en middellange duurlopen.

Dus wil jij de overstap maken van wedstrijden en snellere runs lopen op je gewone 880 naar een schoen die gemaakt is voor het snellere werk? Dan is de New Balance FuelCell Rebel v4 de ideale kandidaat om je te laten ervaren hoe zo’n schoen je daadwerkelijk sneller maakt, zonder in te leveren op comfort.