Getest: On Cloudmonster 2

22 February 2024
Getest: On Cloudmonster 2

Reken elke run op puur loopgenot met de On Cloudmonster 2. Maximale demping én maximaal comfort staan centraal bij deze allrounder, zodat je dagelijkse runs altijd een feestje zijn. On’s bekende Cloud-elementen zijn de grootste ooit bij dit model voor een wolkachtige loopervaring waarbij je moeiteloos over de weg zweeft. Elke stap voelt natuurlijk aan, terwijl het duurzame bovenwerk een perfecte mix biedt van ademend én ondersteunend. Of je nu het tempo opvoert of een lange afstand aflegt, je krijgt altijd het comfort waar je naar op zoek bent. Dus waar wacht je nog op? Stap in de Cloudmonster 2 en laat je verrassen door de magie van On's vernieuwde loopcomfort.

In deze review delen we de nieuwe updates van de On Cloudmonster 2, onze ervaring en uiteraard ook voor wie en welke trainingen deze loopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Neutrale loopschoen
Heel drop: 6 mm
Gewicht: M 300 g/ V 230 g
Materiaal bovenwerk: Engineered mesh bovenwerk
Materiaal tussenzool: Helion™ SuperFoam, Max CloudTec®-technologie, Speedboard®
Materiaal slijtzool: High-performance rubberen slijtzool

Highlights van de On Cloudmonster 2

  • Grootste Cloud-elementen ooit = maximale demping: De tussenzool bestaat uit het lichtgewichte Helion™ SuperFoam, dat in combinatie met Max CloudTec®-technologie een maximale demping biedt. Deze Cloud-elementen zijn de grootste ooit en zorgen voor een comfortabele loopervaring.
  • Een op maat gemaakt speedboard: Dankzij een ingebouwd Speedboard® in de tussenzool kun je rekenen op een explosieve en krachtige afzet. Samen met het rockervormige ontwerp van de schoen wikkelen je voeten zich op een natuurlijke manier af en kun jij moeiteloos door blijven gaan.
  • Ademend, ondersteunend én duurzaam bovenwerk: Het Engineered mesh bovenwerk is gemaakt van gerecyclede materialen, heeft een uitstekend ademend vermogen en voelt flexibel aan. Tegelijkertijd zit het bovenwerk strakker bij de middenvoet voor een ondersteunend gevoel.
  • Comfort van start tot finish: Een zachtere hielkap en het toevoegen van meer padding zorgt voor een uiterst comfortabele pasvorm. De high-performance rubberen zool biedt de juiste grip, ook wanneer je het tempo opvoert.

In de praktijk

Onze RunningDirect productexpert heeft de schoen getest: “Sinds de introductie van de On Cloudmonster in 2022 was ik direct fan. Het is een fijne schoen die ik graag draag voor duurlopen. Hoewel de schoen direct een succes was, heeft een eerste versie van een totaal nieuwe schoen toch altijd nog wat punten om te verbeteren.

De eerste verbetering merk je al direct bij het aantrekken van de schoen. De hielkap voelt een stuk zachter aan door de toegenomen hoeveelheid padding. Dit zorgt voor veel minder irritatie van de achillespees tijdens lange lopen. Een tweede aanpassing, de nieuwe dual density midsole, is een aanpassing die je minder voelt. De demping in de originele On Cloudmonster was al goed en dat blijft in de tweede versie ook zeker zo.

Wel is de schoen met een gewicht boven de 300 gram relatief zwaar en is het gevoel van demping minder extreem dan met de meeste modellen die er momenteel in de markt zijn. Daartegenover is de schoen wel stabieler door de verhoogde side walls en is het mogelijk om er wat snellere duurlopen op te doen door de rocker en de ‘speedboard’ technologie van On. De schoen zou ik vaker gebruiken voor de kortere duurlopen op rustig tot medium snelheid.”

Conclusie

Verken de wereld van ultiem loopcomfort met de On Cloudmonster 2, een veelzijdige metgezel die maximale demping en een overweldigend comfort belooft.

De iconische Cloud-elementen van On zijn bij dit model groter dan ooit, waardoor je zweeft over het asfalt. De tussenzool is zo ontworpen dat je dubbel kunt genieten van een waanzinnige demping én een krachtige afzet tijdens je veelzijdige trainingen, terwijl het duurzame en ondersteunende bovenwerk je voeten heerlijk laat ventileren.

De Cloudmonster 2 belooft comfort van start tot finish, met een zachtere pasvorm en een rubberen zool voor optimale grip, zelfs bij hoge snelheden. Trakteer je voeten op ultiem genot en maak van elke loopsessie een monsterlijk goede ervaring.