Getest: Saucony Triumph 21

11 July 2023
Getest: Saucony Triumph 21

Maak je klaar voor next-level comfort met de komst van de nieuwste Sauncony Triumph 21. Deze all-time-favourite geeft jouw alledaagse run een boost, zodat jij grenzen kunt verleggen. Hoe dat voelt? Wij lieten het voor je testen.

De Triumph 21 wordt getest door

Voor RunningDirect heeft Lise (25) de Saucony Triumph 21 getest. Ze loopt gemiddeld drie keer per week en is momenteel aan het trainen voor de Dam tot Damloop waar ze 16km gaat lopen. De Triumph 21 belooft van elke run een succes te maken, wij zijn benieuwd of Lise deze Triumph gaat gebruiken voor haar voorbereidingen richting de wedstrijd.

De Triumph 21 in de test

Afgelopen 3 weken heb ik de Saucony Triumph 21 getest voor RunningDirect. Voordat ik een loopschoen ga testen ben ik altijd benieuwd naar de specificaties vanuit het merk.

Facts

Saucony presenteert de schoen als een daily trainer met maximale demping. Hiervoor maakt het merk gebruik van PWRRUN+ technologie een upgrade ten opzichte van het reguliere PWRRUN dat wordt gebruikt bij bijvoorbeeld de Saucony Ride 16. Deze upgrade zorgt voor de maximale demping in deze daily trainer.

Met een gewicht van 250 gram (dames maat 39) is deze loopschoen lichter dan verglijkbare modellen als de ASICS Gel-Nimbus 25 en Brooks Glycerin 20. Welke respectievelijk een gewicht van 260 gram en 266 gram hebben.

Comfort & pasvorm

Tijdens het aantrekken van de loopschoen voelde ik direct het comfort van de schoen, niet alleen in de demping maar ook door de fijne pasvorm. Het bovenmateriaal voelt zacht aan mijn voeten en biedt nog steeds een hoog ademend gevoel.

Conclusie

Ik heb de schoen getest tijdens verschillende trainingen, maar voor mij kwam de schoen het meest tot zijn recht tijdens lange duurlopen of herstelloopjes. Dit komt door de maximale demping die de Triumph 21 biedt, dit maakt de schoen niet extreem snel maar zeer geschikt voor de (langere) duurlopen én de trainingen na een zware wedstrijd. Zoals ik eerder schreef, zorgt de PWRRUN+ in deze schoen voor de demping en hierover ben ik zeer te spreken. In tegenstelling tot sommige verglijkbare modellen geeft de Saucony schoen wél maximale demping zonder dat dat het te zacht aanvoelt en je wegzakt tijdens je pas. Al met al maakt Saucony zijn belofte wat betreft next-level comfort waar. De Triumph 21 is de perfecte schoen voor lange duurlopen en de eerste trainingen na een wedstrijd.