HOKA Clifton 9 vs. HOKA Clifton 8

15 February 2023
HOKA Clifton 9 vs. HOKA Clifton 8

Eindelijk daar is hij. De allernieuwste versie van de Comfy Clifton de HOKA Clifton 9. Eén van onze favoriete allrounders ooit komt nu met een negende editie waarbij 100% loopplezier geheel centraal staat. Maar wat zijn de verschillen tussen de Clifton 8 en de Clifton 9? Je leest het hier.

Een zachte loopervaring dankzij meer stapelhoogte

De HOKA Clifton 9 biedt de perfecte mix van zacht en licht. Met 3 mm meer stackhoogte dan de Clifton 8, zit er meer foam tussen jou en de grond wat beter is voor de impact op je gewrichten. Het nieuwe schuim zorgt voor betere schokabsorptie en laat je fluitend van de ene naar de andere pas zweven.

Een zachtere hiel en een gestroomlijnde tong

Je voeten krijgen een stevige knuffel van de Clifton 9 en worden ingepakt in het lichtgewicht bovenwerk van engineered mesh. Ook heeft de schoen een dikker hielpaneel. De vernieuwde tong is gestroomlijnd en vormt zich beter naar je voet, schuurt niet tegen je wreef en stoot vuil af.

Nog langer loopplezier met de nieuwe buitenzool

Rol nog moeiteloos naar de volgende stap met de opnieuw ontworpen buitenzool die samen met de oude vertrouwde META-ROCKER zorgt voor een oneindig soepele rit. Het gebruik van Durabrasion-rubber bij de buitenzool biedt je extra stabilieit en de beste grip op oneffen paden zonder dat de schoen zwaarder of massaler wordt.

Compleet gestript en dus lichter

De nieuwe Clifton 9 is uitgekleed en ziet er op het eerste gezicht een beetje naakt uit. Maar daar is een zeer bewuste keuze geweest. Het ademende vegan bovenwerk van mesh is geheel gestript en overbodige overlays en hotmelts zijn weggelaten, wat resulteert in een lichtere schoen met meer ruimte voor comfort bij de hiel en onder de voet.

Dus ben je op zoek naar een schoen waarmee jij fluitend je rondje doet en garant staat voor kilometers loopplezier dan is de HOKA Clifton 9 het antwoord.

De HOKA Clifton 9 op een rij:

  • - Soort afwikkeling: Neutraal
  • - Geschikt voor: op de weg
  • - Gewicht: 248 gram mannen / 205 gram vrouwen
  • - Materiaal bovenwerk: Vegan and recycled mesh
  • - Materiaal tussenzool: CMEVA tussenzool
  • - Heel drop: 5 mm