Lopen in de lente

19 March 2024
Lopen in de lente

Denk je eraan om (weer) te gaan lopen? Dan is de lente het ideale seizoen om te starten. Het voorjaar wordt ook wel hét loopseizoen genoemd en wij zorgen ervoor dat jij maximaal voorbereid aan de gang gaat. Alles wat je nodig hebt voor lopen in de lente, van loopkleding tot aan loopschoenen en accessoires, vind je hier.

Voordelen van lopen in de lente

  • Aangename temperaturen: Laat je driedelige loopoutfit in de kast liggen. De lente belooft je meer aangename temperaturen, minder regen en meer zon. Op de soms wat frisse ochtenden na is het heerlijk loopweer en kun je prima in een shirt en short je kilometers maken.
  • Aanmaak Vitamine D: De zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D, wat goed is voor de groei van je botten, spieren en het verbeteren van je afweersysteem. Het goede nieuws is dat 15 tot 30 minuten in de zon al een goed begin is. Dus 3 km is al goed genoeg.
  • Veel wedstrijden (doelen): Een stok achter de deur nodig? In de lente is de loopkalender rijkelijk gevuld met loopwedstrijden van 5 km tot marathonafstanden. Schrijf je in en werk ernaar toe.

Tips voor lopen in de lente

Trainingstips voor lopen in de lente?

Schrijf je in voor een loopwedstrijd. De loopkalender staat bomvol kleine dorpsloopjes tot aan grote marathons. Voor elk niveau is er wel iets 

Neem voldoende water mee. Het kan verraderlijk warm worden en goed drinken is daarbij van essentieel belang.

Wil je meer avontuur? Start dan met trailrunning! Geloof ons in de natuur is er nog zoveel moois te ontdekken.

 

Uitgelichte shirts

/
meer

Uitgelichte Shorts

/
Meer

Uitgelichte jacks

/
Meer