Nieuw Binnen: Mizuno Wave Inspire 20

4 January 2024
Nieuw Binnen: Mizuno Wave Inspire 20


De nieuwe Mizuno Wave Inspire 20 is uit en viert vanaf nu twee decennia aan loopplezier. Deze antipronatieschoen is de onafscheidelijke partner van jong en oud, beginner en gevorderden en laat dagelijks vele lopers genieten van een stabiele en tegelijkertijd soepele run. 

In de basis heeft de Mizuno Wave Inspire 20 al het goeds van zijn voorganger overgenomen, maar met een geüpdatet bovenwerk en het perfectioneren van kleine details helpt deze betrouwbare metgezel je ook dit jaar weer aan vele energieke kilometers.

In deze review delen we de updates van de Mizuno Wave Inspire 20 en voor wie en welke trainingen deze allround antipronatie loopschoen het meest geschikt is. 

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Antipronatieschoen
Heel drop: 12 mm
Gewicht: M 305 g / V 245 g
Materiaal bovenwerk: Jacquard Airmesh
Materiaal tussenzool: Mizuno Enzery foam
Materiaal slijtzool: X-10 rubber

Kenmerken en updates van de Mizuno Wave Inspire 20 versus Wave Inspire 19

  • Upgrade van de Upper: De grootste verandering van de Mizuno Wave Inspire 20 is het vernieuwde bovenwerk van Jacquard Mesh met duidelijk zichtbare grotere ventilatiegaten rondom de neus dan bij de Mizuno Wave Inspire 19. Dankzij deze update geniet jij van een beter ademend vermogen rondom de tenen wat zich uit in een comfortabelere run.
  • Betrouwbare ondersteuning: Uiteraard kun je net zoals bij de Wave Inspire 19 bij de Wave Inspire 20 ook weer rekenen op betrouwbare ondersteuning door de Wave Plate. Deze plaat zit verwerkt in de tussenzool van hak tot voorvoet en voorkomt tijdens het lopen het inzakken van de voetboog wat je ervaart als een verhoogde mate van stabiliteit. In tegenstelling tot zware antipronatieschoenen begeleidt (en niet pusht) deze schoen je in een soepele afwikkeling, van landing tot afzet, voor vele voortstuwende kilometers.
  • Een flinke dosis Enerzy: Voel je fitter dan ooit met Mizuno’s energieke Mizuno Enerzy foam. Deze befaamde tussenzool laat je genieten van waanzinnige demping en spaart daarmee je knieën, schenen en kuiten bij elke stap. Opgevolgd door een flinke dosis energie profiteer je merkbaar van energiekere benen de hele run lang.
  • Stevige grip: Aan de slijtzool is absoluut niet gesleuteld. De X-10 slijtzool is een extreem duurzaam carbonrubber dat je laat genieten van extra tractie vanaf het moment dat je aanzet bij de hiel. Ook gaat deze slijtzool langer mee voor meer plezierige kilometers.
  • Duurzaam randje: Met meer dan 30% gerecycled materiaal in het bovenwerk, 90% gerecycled materiaal in de voering en een plantaardige Wave Plate zet je met de Mizuno Wave Inspire 20 een stapje in een duurzamere richting.

Conclusie

De vernieuwde Upper van de Mizuno Wave Inspire 20 draagt aanzienlijk bij aan meer comfort en voorkomt oververhitte voeten vanaf het allereerste moment. Dankzij een heel drop van 12 mm en het Mizuno Wave Enerzy Foam wordt de belasting op je kuiten, spieren en schenen aanzienlijk verminderd en geniet je van heerlijk energieke kilometers ongeacht de afstand die je loopt. De Mizuno Wave Inspire 20 alias de allemansvriend voor overpronerende lopers staat ook dit jaar weer garant voor vele soepele en betrouwbare kilometers. Welke training of afstand je ook aangaat met de Mizuno Wave Inspire 20 kun je het aan.