Nieuw binnen: Puma Velocity Nitro 3

2 February 2024
Nieuw binnen: Puma Velocity Nitro 3

Laat je runs tot leven komen met de PUMA Velocity Nitro 3, een loopschoen waar snelheid en comfort hand in hand gaan. Dankzij een energieke demping voer je het tempo gemakkelijk op en haal je alles uit elke stap. Tegelijkertijd bieden de zachte en wolkachtige landingen het comfort waar je naar op zoek bent tijdens de langere kilometers. De schoen is licht in gewicht, maar krachtig in prestaties en er worden geen concessies gedaan qua stabiliteit. Voel de zelfverzekerdheid bij elke pas terwijl je moeiteloos door je run heen vliegt. De PUMA Velocity Nitro 3 is jouw ticket naar loopsucces.

In deze review delen we de nieuwe updates van de PUMA Velocity Nitro 3, onze ervaring en uiteraard ook voor wie en welke trainingen deze loopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Neutrale loopschoen
Heel drop: 8  mm
Gewicht: M  270 g/ V  223 g
Materiaal bovenwerk: Ademend bovenwerk van mono-mesh
Materiaal tussenzool: NITRO Elite foam
Materiaal slijtzool: PUMAGRIP rubberen buitenzool
 

Highlights van de PUMA Velocity Nitro 3

  • Reactieve demping: Het hoogwaardige NITRO Elite-schuim zorgt voor een energieke demping en absorbeert tevens de impact van het neerkomen van je passen. In combinatie met het lichte gewicht lijkt het net alsof je de hele run op wolkjes loopt. Hierdoor kun je hem zowel als snelheidsschoen gebruiken als tijdens langere sessies.
  • Verbeterde stabiliteit: Dankzij het TPU-hielstuk kun je rekenen op een verbeterde stabiliteit tijdens het lopen. Ook zorgt dit hielstuk voor een gestroomlijnde en stijlvolle look van de schoen. 
  • Duurzame buitenzool: De PUMAGRIP rubberen buitenzool is licht in gewicht maar biedt een uitstekende grip op natte ondergronden. Het is gemaakt van duurzaam materiaal voor een langdurig gebruik.
  • Ademend bovenwerk: Je voeten worden verwend dankzij het ademende bovenwerk van mono-mesh om heerlijk te kunnen ventileren. Ook valt het materiaal soepel om je voet heen voor een comfortabel gevoel onderweg.

In de praktijk

Carlos Platier Luna en Lotte van Leeuwen (allebei fanatiek loper) kregen de kans om de Puma Velocity Nitro 3 te testen. Beiden trainen ze meerdere keren per week en zijn jaarlijks te vinden bij halve tot hele marathons.

Samen liepen ze een ronde van 13 km in de prachtige omgeving van Zwolle, een rustige duurloop met een aantal lichte versnellingen. Dit waren hun eerste ervaringen en bevindingen.

Eerste indruk

Carlos: Tijdens het inlopen (20 min op 6:00 min/km) merkte ik direct al hoe fijn en stabiel de schoen zit. De pasvorm voor mijn ietwat bredere voet zit perfect!

Lotte: Mijn eerste indruk was gelijk ‘wow wat zit deze schoen mega comfortabel’. Hij zit stevig om de voet en dat merk je gelijk tijdens het rennen. Dus hij biedt zeker genoeg ondersteuning, en dat terwijl de schoen ook licht is (vind ik persoonlijk echt het allerlekkerste met rennen!).

Tijdens het lopen

Carlos: Tijdens de warming-up liepen we op verhard wegdek. Ik was al bekend met de PUMAGRIP, dus de uitstekende grip op het asfalt was voor mij niet meer dan normaal. Wel was ik benieuwd naar de prestaties op onverharde paden en was ik in eerste instantie een beetje bang voor de grip. Maar niets bleek minder waar. De grip was ook perfect op onverharde stukken!

Lotte: Zodra ik er wat sneller op ging rennen, kon ik gelijk voelen dat de demping van de schoen ook goed is. Ook merk je echt dat die voor genoeg stabiliteit zorgt en dat je een stevige schoen om je voet draagt.

Bevindingen

Gedurende de hele run werd opgemerkt hoe stabiel de Velocity Nitro 3 is. Van langzamere tempo’s tot lichte versnellingen. De schoen houdt zich hoe dan ook staande. De nog snellere tempo’s zijn nog niet getest, maar zullen binnenkort zeker op het programma staan.

Wat Lotte en Carlos betreft is dit een fijne loopschoen geschikt voor dagelijkse loopjes. Een goede schoen om toe te voegen aan je schoenrotatie in aanloop naar bijvoorbeeld marathons, zoals Parijs.

Conclusie

De PUMA Velocity Nitro 3 geeft jouw runs een levensechte impuls, waar snelheid en ultiem comfort naast elkaar floreren. Ervaar de krachtige demping van het hoogwaardige NITRO Elite-schuim, waardoor elke stap energiek aanvoelt en je tegelijkertijd zachte wolkachtige landingen ervaart. Ideaal voor al je veelzijdige runs.

Het TPU-hielstuk biedt niet alleen verbeterde stabiliteit maar geeft ook een gestroomlijnde uitstraling aan de schoen. De duurzame PUMAGRIP rubberen buitenzool zorgt voor een uitstekende grip op natte ondergronden, terwijl het ademende mono-mesh bovenwerk je voeten verwent met optimale ventilatie en een comfortabele pasvorm. Kortom, de Velocity Nitro 3 is jouw sleutel tot krachtig loopsucces met snelheid en comfort in perfecte balans.