Review - adidas Adistar

29 December 2021
Review - adidas Adistar

Met de adidas Adistar eert het merk de kunst van long slow runs. Vooraf aan de lancering van de adidas Adistar, heeft een secure ontwikkelingsfase van 21 maanden plaatsgevonden. Tijdens deze fase zijn meer dan 100 designs getest over een totale afstand van 4500 kilometer. Tijd dus om dit nieuwe model van adidas aan een review te onderwerpen! Lisette testte de hardloopschoen voor ons uit.

Mijn ervaring met duurlopen

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring met duurlopen opgedaan. Wat ik heb geleerd en ervaren is dat een goede schoen die voldoende ondersteuning biedt daarin essentieel is. De Adistar is naar mijn mening een stevige, neutrale hardloopschoen.

Looks

Wauw, wat een toffe kleur. De Adistar voor dames is roze gekleurd en heeft zilveren reflectoren. Persoonlijk ben ik gek op felle kleuren en krijg ik meteen zin in het voorjaar. De schoen is smaller bij de wreef waardoor hij niet zo lomp oogt.

Pasvorm

Het bovenwerk van de schoen is zacht en ademend en heeft een verstevigde achterkant wat je hiel begeleidt. De zool is behoorlijk dik wat zorgt voor voldoende demping. Tijdens het rennen merk je echt dat je voldoende ondersteuning hebt. Wat ik daarnaast erg fijn vind is dat de schoen licht is qua gewicht.

Conclusie

Ik ben erg blij met de Adistar als toevoeging aan mijn schoenen collectie. De Adistar ga ik gebruiken voor mijn duurlopen om zo op te bouwen naar de volgende marathon (mits die doorgaat)