Getest: Mizuno Wave Rider 27

15 August 2023
Getest: Mizuno Wave Rider 27

Vrijdag lanceert Mizuno de Wave Rider 27 x Rijksmuseum editie. Deze allround loopschoen staat volledig in het teken van Het Melkmeisje geschilderd door Johannes Vermeer. Opvallend zijn de verschillende kenmerken van het iconische schilderij die terugkomen in de schoen.

Het uiterlijk

De schoen is uitgevoerd in de typerende kleuren van een van Vermeers beroemdste werken. Niet alleen refereren de blauwe en gele pantonepigmenten naar het schilderij, ook aan de binnenzijde van de schoen zijn details verwerkt van het iconische werk. De karakteristieken elementen van Het Melkmeisje komen hierin mooi tot uiting. De prachtige kleuren die ze draagt en de langzaam stromende melk, die de precisie van het gebaar uitdrukt, het enige bewegende element in het schilderij.

Dat deze schoen een waar kunstwerk is om te zien mag wel duidelijk zijn. Maar we zijn natuurlijk ook erg benieuwd hoe deze Special edition van de Wave Rider 27 loopt. De afgelopen weken heeft Jip van Kessel RunningDirect, Productexpert, deze schoen uitvoerig getest en dit zijn bevindingen.

De Wave Rider 27 in de test

De afgelopen drie weken heb ik (Jip) de Mizuno Wave Rider 27 getest. Mizuno presenteert dit model als een allround loopschoen geschikt voor je duurlopen, maar ook voor de snellere (tempo)trainingen kun je hiermee aan de slag. Met deze insteek ben ik de schoen gaat testen.

Als we kijken naar het gewicht van de schoen komt deze uit op 280 gram, dit is iets lichter dan zijn voorganger de Wave Rider 26. Na het aantrekken van de schoen valt het lichtere gewicht nauwelijks op, maar wat wel opvalt is het verhoogde comfort van de bovenkant van de schoen.

De schoen heeft een bovengemiddeld hoge drop van 12mm, voor mij gaf dit het gevoel dat ik net wat meer vooruit werd gestuwd, waardoor ik mijn duurloopjes net wat sneller kon lopen dan met verglijkbare loopschoenen. Dit gevoel werd versterkt door de welbekende Mizuno Wave technologie wat naast demping en stabiliteit ook voor voorwaartse stuwing en een soepele zorgt.gewichtsverplaatsing

Conclusie

Ik heb deze loopschoen in de afgelopen weken getest voor mijn duur- en tempotrainingen. Samenvattend ben ik zeer positief over de update van de Mizuno Wave Rider. Het grootste nadeel dat ik kon vinden was de ventilatie van de schoen tijdens een tempotraining in het buitenland in 28+ graden, hierbij werden mijn voeten erg warm. Al kun je hierbij natuurlijk ook de vraag stellen of een tempotraining in deze temperatuur wenselijk is. De Mizuno Wave Rider 27 wordt zeker onderdeel van mijn schoenrotatie als een betrouwbare allround schoen voor zowel tempo- als duurlopen.

Over de loper

Jip van Kessel, Productexpert, is momenteel aan het trainen voor een 10 mijl die hij in september gaat lopen. Hij traint hiervoor twee tot drie keer per week verschillende afstanden met wisselende tempo’s om zo klaargestoomd te zijn voor de wedstrijd die hem te wachten staat.