Review - Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

8 February 2022
Review -  Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

De Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 is inmiddels een begrip in de hardloopwereld. Of je nu 10 kilometer of een marathon loopt, de 2 biedt nog steeds de responsieve demping, de stevigheid en de ondersteuning waarmee je records kunt verbreken. Benieuwd geraakt? Marieke reviewde voor ons de Nike ZoomX Vaporfly Next% 2.

Een echte musthave voor iedere hardloper


Binnen onze hardloopgroep worden deze schoenen ook wel wondersloffen genoemd. Deze wedstrijdschoenen van Nike zijn dan ook een echte musthave voor iedere hardloper. Al sinds ik hardloop loop ik al mijn wedstrijden op de Vaporfly's, hieronder deel ik met jullie mijn ervaringen over deze schoen.

Zool

In de zool van deze schoen zit carbon verwerkt. Nu heb ik al op verschillende carbon schoenen gelopen maar bij deze zolen heb je echt het gevoel dat je op veren loopt. De zool is enorm responsive maar ondanks dat geeft de hak voldoende stabiliteit. Als je het mij vraagt maakt de zool deze schoen onmisbaar in je sportschoenenkast.

Upper

De upper is verbeterd ten opzichte van het vorige Vaporfly Next%. Deze is gemaakt van een mesh stof waardoor hij heel goed aansluit om je voet. Daarnaast is de bovenkant erg soepel en licht wat ik als prettig ervaar.

Uiterlijk

Zeg nou zelf, het uiterlijk van een schoen is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als hoe hij zit. Deze schoen ziet er net zo snel uit dan dat je er op kan lopen. Daarnaast is het leuke aan deze schoen dat hij in verschillende kleuren te krijgen is dus gegarandeerd dat hij bij je favoriete outfit matcht. Zelf heb ik de wit met roze, deze vallen lekker op en passen perfect bij mijn roze tijdritfiets zodat ik ze bij mijn eerst volgende duathlon direct kan terugvinden in de wisselzone.

 

Nadat ik deze schoenen afgelopen dinsdag uit de doos haalde liep ik direct in de avond een nieuw PR. Kortom deze schoen wil je voor jou wedstrijden!!