Welke Stance hardloopsokken heb ik nodig?

22 December 2021
Welke Stance hardloopsokken heb ik nodig?

In onze collectie heb je de keuze uit Stance hardloopsokken in verschillende lengtes en modellen. Maar welke Stance hardloopsokken heb je nu precies nodig? Je leest het hier!

Stance sokken met drie verschillende diktes

Wist je dat Stance werkt met drie verschillende diktes als het aankomt op de collectie hardloopsokken? Je hebt namelijk de keuze uit Ultralight, Light en Mid Cushion performance sokken. Daarnaast zijn alle Stance hardloopsokken gemaakt van slijtvaste, vochtafdrijvende en thermoregulerende fibers zoals hun INFIKNIT nylon en FEEL360 fiber treatment. Om je beter wegwijs te maken in alle varianten, hebben we de belangrijkste kenmerken van de Ultralight, Light en Mid Cushion performance sokken voor je op een rijtje gezet.

Stance Ultralight Cushion hardloopsokken

Een van de meest geliefde modellen binnen de collectie Stance hardloopsokken, is de Stance Ultralight Cushion. Dit is de meest dunne performance stijl in de collectie. Wist je dat deze hardloopsokken worden geweven op machines met 200 naalden in een cilinder? Dankzij dit hoog aantal naalden dat wordt gebruikt, kunnen duurzame, maar fijnere (dunne) sokken worden geraliseerd. De meeste standaard sportsokken worden namelijk gemaakt met 96 tot 144 naalden. De fijne structuur zorgt voor een nauw passende en comfortabele pasvorm. De dunnere weving is echter niet minder sterk dan dikkere varianten en ventileert een stuk beter. Vanwege de dunne en zeer goed ademende structuur lenen de hardloopsokken zich erg goed voor runs in warme omstandigheden. Zeker wanneer je hardloopschoenen nauw aansluiten en je zoveel mogelijk gevoel / contact met de schoen wilt behouden, zijn de Stance Ultralight Cushion modellen een erg goede keuze. Bij de Ultralight Cushion is de sok overal gelijk van dikte en is de weving vanwege de 200 needle count ook het fijnst.

Stance Light Cushion hardloopsokken

De Stance Light Cushion heeft, in vergelijking met de Ultralight variant, net wat meer dikte in de hak, bij de tenen en onder de bal van je voet. Deze performance Cushioning houdt in dat de sokken net wat meer demping en comfort geven op die plekken. Buiten deze zones heeft de rest van de hardloopsok hetzelfde dunne en ademende mesh materiaal naar boven toe. Dankzij de lichte compressie sluiten de sokken goed aan maar voelen ze nooit te strak aan. In de Quarter en Crew hardloopsokken zorgt dat er ook voor dat ze nooit lubberen en mooi hoog blijven zitten, hoe actief je ook bent. Stance Light Cushion hardloopsokken hebben iets meer demping op de meest cruciale plekken waar wrijving ontstaat tijdens het lopen. Ze zijn nog steeds lekker licht en dun genoeg voor veel gevoel en contact in je hardloopschoen. 

Stance Mid Cushion hardloopsokken

De Stance Mid Cushion heeft, in vergelijking met de met de Ultralight en Light varianten, een lossere fit. De hardloopsokken worden geweven met 144 needle count machines. Wees zeker niet bang dat ze te los worden of gaan lubberen, dat zal nooit gebeuren met een Stance sok. De Crew lengtes zijn ook net wat langer in de Mid Cushion, deze sokken trek je als je wilt lekker hoog tot midden kuit. De performance cushioning is bij deze variant het dikst. Dus veel demping rond je tenen, in de hak en onder de bal van je voet. Deze dikte geeft vooral voordeel tijdens trailrunning waarbij je zand of steentjes in de schoen kunt krijgen. Je voelt oneffenheden minder snel en de MidCushion voelt het meest comfortabel aan. Als je snel last krijgt van warme voeten kan deze dikte wellicht net iets te warm aanvoelen, maar dat blijft een persoonlijke ervaring.