Antipronatie loopschoenen

209
Naar welke doelgroep ben je op zoek?

Antipronatie loopschoenen

Heb ik neutrale hardloopschoenen nodig of juist hardloopschoenen tegen overpronatie. Dit is iets wat veel hardlopers zich afvragen. De schoen die je nodig hebt heeft alles te maken met de afwikkeling van je voet, tijdens het hardlopen. We spreken van overpronatie wanneer de voet overmatig naar binnen kantelt. Het gevolg hiervan is dat veel van het gewicht wordt gedragen door de binnenkant van de voet in plaats van door de bal van de voet. Deze afwikkeling kan tot verschillende blessures leiden, daarom is het belangrijk dat bij overpronatie een schoen wordt gedragen die de voet op de juiste plek ondersteunt.

We spreken van een neutrale afwikkeling als je een normaal pronatiepatroon hebt, je wikkelt dan goed af via de bal van je voet. Dit houdt in dat je geen extra ondersteuning nodig hebt aan de binnenkant van de voet, wat bij overpronatie wel het geval is.

Hoe kom ik erachter welke afwikkeling ik heb?

Een neutrale afwikkeling kan herkend worden aan de hand van de slijtage van je hardloopschoenen. als de zolen van je schoenen slijtage vertonen in een S-vormig patroon, van de buitenkant van de hiel naar de grote teen, dan is de kans groot dat je een neutrale afwikkeling hebt. Toch is het aan te raden om hier even door een specialist naar te laten kijken. Je kan onze specialisten altijd een kort filmpje sturen van de manier waarop jij loopt, zij kunnen dan vaak snel zien welke afwikkeling jij hebt.