Getest: Saucony Endorphin Speed 4

4 April 2024
Getest: Saucony Endorphin Speed 4


De Saucony Endorphin-serie verspilt geen enkele seconde met de nieuwe Saucony Endorphin Speed 4. De nieuwe versie van deze uptempo loopschoen kenmerkt zich met zijn pittige karakter en geeft een snelle wending aan je dagelijkse trainingen en intervallen. Uitgerust met een gevleugelde Nylonplaat en een zeer bouncy tussenzool van PWRRUN PB foam ga je als een raket van kilometer naar kilometer.

In deze review delen we de nieuwe updates van de Saucony Endorphin Speed 4, onze ervaring en uiteraard ook voor wie en welke trainingen deze loopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Uptempo loopschoen
Heel drop: 8 mm
Gewicht: M 233 g/ V 204 g
Materiaal bovenwerk: Ademend mesh bovenwerk
Materiaal tussenzool: PWRRUN PB & gevleugelde nylonplaat
Materiaal slijtzool: Rubberen slijtzool

Technologieën & Specificaties

Update van de Saucony Endorphin Speed 4 versus Saucony Endorphin Speed 3

  • Extra Wellness: Wees zachter voor je voeten terwijl je harder rent. De Saucony Endorphin Speed 4 is uitgerust met een Super Responsive Sockliner. Een inlegzool die de impact van het harde asfalt dempt en zorgt voor extra comfort tijdens piekprestaties.
  • Racelook: Deze schoen is niet alleen snel hij, ziet er ook nog eens snel uit. De ronde vormen maken plaats voor spitse vormen en met de meer gestroomlijnde look laat je ongetwijfeld een onvergetelijke indruk achter.
  • Gevleugelde nylonplaat: Net zoals de Saucony Endorphin Speed 3 heeft de 4e editie wederom een nylonplaat voor snelheid op de kortere aftanden. De nylonplaat bij deze 4e editie heeft een gevleugelde vorm voor extra stabiliteit bij de voorvoet, zonder flexibiliteit uit het oog te verliezen.
  • SpeedRoll-technologie: Rollend naar de finish. Wat goed is, mag blijven. De Endorphin Speed 4 is wederom uitgerust met de SpeedRoll-technologie. Deze technologie stimuleert een snelle en soepele afwikkeling van hak naar teen wat jij ervaart als moeiteloze snelheid.
  • PWRRUN PB-schuim: De tussenzool van PWRRUN PB demping biedt je het beste van het beste. Deze exceptionele demping spaart je voeten en gewrichten bij elke stap en geeft je opvolgend een boost aan energie terug. Dit is van onschatbare waarde wanneer jij alles uit jezelf haalt.

In de praktijk

Onze RunningDirect productexpert heeft de Saucony Endorphin Speed 4 voor je getest:

“De Saucony Endorphin-serie bestaat uit een reeks performance loopschoenen gemaakt voor snelheid. De Saucony Endorphin Speed 4 positioneert zich in deze serie enerzijds als dé ideale trainingsschoen voor temporuns richting wedstrijddag en anderzijds als dé schoen voor snelle tijden op kortere afstanden. Wat mij betreft is beide waar.

De Saucony Endorphin Speed 4 is een heerlijk lichtgewicht schoen. Dit merk je wanneer je hem uit de doos pakt en zeker wanneer je hem draagt. Wanneer je de schoen aantrekt zorgt het FORMFIT bovenwerk voor een prettige omsluiting van je voet en zelfs in stilstand voel je dat deze schoen je vooruit wil pushen.

Tijdens het lopen wordt die push alsmaar versterkt door de tussenzool met de zeer bouncy PWRRUN PB demping en ook de gevleugelde nylonplaat, zorgt voor snelheid en tevens stabiliteit. Van intervalletjes tot aan temporuns, tijdens elke training bood de schoen mij snelheid en stabiliteit, en was sneller lopen ineens een eitje.“

Conclusie

De Saucony Endorphin Speed 3 heeft een waardige opvolger gekregen! De Saucony Endorphin Speed 4 is echt dé ideale schoen voor kort maar krachtige trainingen en wedstrijden. Deze uptempo loopschoen helpt je jouw grenzen beetje bij beetje te verleggen, zodat je steeds makkelijker steeds hogere tempo’s aankunt.

De combinatie van de bestaande PWRRUN PB demping en SpeedRoll-technologie in de mix met de nieuwe gevleugelde nylonplaat en een SRS-Sockliner helpen je sneller te lopen en bieden je tegelijkertijd nog de benodigde stabiliteit en grip.

Kortom, zoek je nog een snelle schoen in de voorbereidingsfase richting wedstrijddag, heb je een snelheidsduivel nodig op de 5K of maak je voor het eerst kennis met een racemonster? Dan is de Saucony Endorphin Speed 4 een keuze waar je geen spijt van krijgt.