Getest: Saucony Guide 17

19 January 2024
Getest: Saucony Guide 17

Hit the road met de Saucony Guide 17, jouw nieuwe wagen voor vele stabiele en comfortabele kilometers op de weg. Deze allround antipronatieschoen heeft een gloednieuw innovatief stabiliteitssysteem, een formidabel bovenwerk en 2 mm meer demping dan de Guide 16 en is daarmee dé hardloopschoen om heerlijk mee te cruisen op de weg.

In deze review delen we de nieuwe updates van de Saucony Guide 17, onze ervaring en uiteraard ook voor wie en welke trainingen deze allround antipronatieschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: antipronatieschoen
Heel drop: 6 mm
Gewicht: M 269 g/ V 232 g
Materiaal bovenwerk: Formfit
Materiaal tussenzool: PWRRUN met PWRRUN+ inlegzool
Materiaal slijtzool: Rubberen slijtzool

Update van Saucony Guide 16 versus Saucony Guide 17

  • Verhoogd niveau van stabiliteit: Het Hollow-Tech systeem maakt plaats voor de innovatieve Centerpath technologie. Deze nieuwe vorm van stabiliteit staat garant voor een hoge mate van comfort en bescherming. Met een breder platform en hogere zijwanden zitten je voeten stevig verpakt in een ijzersterk frame en blijven ze tijdens het lopen in het midden van de schoen. Ondertussen begeleidt het asymmetrische profiel bij de hiel je voeten in een natuurlijke afwikkeling voor een ongelooflijk soepele tread. 
  • De beste schokbreker: Met meer van het magische PWRRUN foam geniet je bij de Saucony Guide 17 van ultieme schokdemping voor je voeten en gewrichten. Met 2 mm aan extra PWRRUN foam en een PWERRUN+ inlegzool pakt deze schoen aan met elke imperfectie op de weg en geniet je van een flinke kickback aan energie stap na stap.
  • Less, but more! Deze wagen is in drop verlaagd van 8 naar 6 mm, en laat je profiteren van een natuurlijkere loophouding en een zeer steady gevoel. Ook is de Guide 17 een stukje lichter qua gewicht, waar je na enkele kilometers zeer dankbaar voor zult zijn. De schoen heeft wellicht een wat volumineus ontwerp, maar is absoluut geen blok aan je been.    
  • Formidabele fit: De Saucony Guide 17 is bekleed met luxueuze materialen voor een pluche touch. Ook is deze schoen weer ontworpen met de befaamde Formfit technologie voor een 360-graden pasvorm en dus de perfecte fit, zelfs wanneer je voeten beginnen te zwellen. Van elastische tong tot aan de zachte sockliner. Alles klopt en beweegt met je mee.

In de praktijk

De Saucony Guide 17 is getest door Productexpert Rosa van der Ham, zij traint 3 tot 4 keer per week verschillende afstanden en draagt antipronatieschoenen.

“Mijn eerste indruk over de Saucony Guide 17, flinke schoen, maar zeker een mooi ontwerp en hij voelt totaal niet zwaar ondanks dat hij groot lijkt. Vanaf het moment van aantrekken voelt de schoen direct goed en dus ook verrassend licht. De wat bredere schoen sluit goed aan ondanks mijn smallere voet, welke prettig wordt afgedekt met de elastische tong op mijn wreef. Geen enkel moment voel ik de druk van de veters. De sockliner, het bovenwerk en de tong voelen zacht, maar de schoen voelt voor de rest steady en wiegt lekker naar voren, zelfs in stilstand.

Ik heb de schoen meerdere weken heel wat kilometers getest op allerlei soorten ondergronden in allerlei verschillende omstandigheden met verschillende tempo’s. Van langzamere duurlopen op het asfalt tijdens zonnige dagen tot aan kilometers in de sneeuw en zelfs een wedstrijdje op het strand op het harde zand. In elke omstandigheid hield deze Saucony Guide 17 zich goed staande en stelde op geen enkel punt teleur. Op echt gladde ondergronden met ijzel heb ik wat geglibberd, maar over het algemeen komt deze schoen goed weg zonder grip te verliezen

Ook qua comfort en stabiliteit bewijst deze schoen dienst, geen enkel moment heb ik het gevoel gehad dat ik te veel wegzakte of naar binnen kantelde, juist rolde ik lekker soepel (zonder zware correctie) van de ene pas in de andere pas. Daarnaast merkte ik nog een groot pluspunt! Die PWRRUN demping zorgt voor prettige schokbreking op zand, strand, stenen, klinkers en asfalt. Een echte alleskunner dus.

Al met al wat mij betreft een hele fijne en vooral verrassend lichte schoen die perfecte ondersteuning en comfort biedt ongeacht de afstand en de ondergrond. Hij is wat mij betreft mega geschikt voor de langzamere duurlopen en voor het snellere werk zou ik eerder een smaller model zoeken.”

Conclusie

Met het vernieuwde stabiliteitssysteem en de verlaging van de drop van 8 naar 6 mm heeft de Guide-serie een verhoogd niveau van stabiliteit neergezet met ook comfort als absolute must. Het aangepaste ontwerp in combinatie met 2 mm meer van het magische PWRRUN foam en de Formidabele Formit technologie maakt deze schoen dé perfecte partner voor je rustige duurlopen. Met de Saucony Guide 17 sta je als een huis, maar loop je als een hertje.