Getest: Saucony Ride 17

2 January 2024
Getest: Saucony Ride 17


Comfort is wat lopers dag in dag uit op de been houdt en ons helpt langer door te gaan of sneller te herstellen. De nieuwe Saucony Ride 17 heeft een transformatie gemaakt ten op zichte van de 16 en is met zijn vernieuwde demping en upper de belichaming van allday comfort. De voorgangers uit de Ride-serie trakteerden ons al op energieke en comfortabele runs, maar deze nieuwste versie doet daar nog een schepje bovenop.

In deze review delen we de nieuwe updates van de Saucony Ride 17, onze ervaring en uiteraard voor wie en welke trainingen deze allround loopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Neutrale loopschoen
Heel drop: 8 mm
Gewicht: M 282 / V 238 g
Materiaal bovenwerk: Engineered Mesh
Materiaal tussenzool: PWRRUN+ foam

Update van Saucony Ride 17 versus Ride 16

  • Comfort staat met stipt op nummer 1. Waar de Ride 16 nog PWRRUN foam had is deze nieuwe Ride 17 uitgerust met PWRRUN+ foam in de tussenzool. Het nieuwe foam is volledig gemaakt van TPU, waardoor jij geniet van meer bounce bij elke stap en de schoen ook comfortabeler aanvoelt.
  • Upgrade van de upper. Ook het bovenwerk is flink verbeterd. Dankzij het gebruik van het nieuwe engineered mesh geniet jij van betere ventilatie rondom de tenen en profiteer je van een betere omsluiting van de middenvoet. Zo kun jij tijdens het lopen rekenen op een stevig en compact gevoel, zonder beknellend aan de te voelen.
  • Verbeterde grip dankzij de doorlopende slijtzool. Waar de slijtzool bij de Ride 16 nog uit delen verdeeld onder de onderkant bestond, heeft de Ride 17 nu een rubberen slijtzool over de gehele lengte van de voet. Hierdoor heb jij meer grondcontact en een verbeterde grip in verschillende weersomstandigheden en gaat de schoen ook langer mee.

In de praktijk

De Saucony Ride 17 is getest door RunningDirect Productexpert Rick Kroezen. Rick is een zeer fanatiek loper en traint zo’n 5 tot 6 keer per week.

Het eerste gevoel van de Ride 17 is direct goed. Door de hoge hielkap sluit de schoen goed aan om de enkel. Ook voelt de zool gelijk heel dempend en ziet er comfortabel uit. De schoen is in de voorvoet wat breder, maar dit is ondanks mijn wat smallere voet niet storend.

De schoen heb ik inmiddels gedurende een aantal lopen getest. Het zijn voornamelijk herstelloopjes van maximaal een uur geweest, de dag na pittige trainingssessies. Ook is het een geschikte schoen voor de lange duurloop. Echter zou ik voor tempotrainingen eerder een schoen van de Saucony Endorphin-serie pakken.

Het gebruik van het PWRRUN+ foam is echt een mega update van de Ride. Je krijgt nu voor het eerst premium foam op een betaalbaarder prijspunt. Door de verhoogde hielkap en de bredere/volledig doorlopende slijtzool wordt de schoen ook stabieler. Draaien en keren gaat zo vele malen makkelijker en met slecht weer ervaar je meer grip. De schoen is relatief wel wat zwaarder geworden maar dit is niet storend tijdens het lopen.

Conclusie

Met het vernieuwde PWRRUN+ heeft Saucony de Ride-serie een flinke comfortupdate gegeven en uiteraard draagt daar ook het vernieuwde engineered mesh flink aan bij. De combinatie van de perfecte fit, een hoog ademend vermogen en extra energie bij elke stap maakt de Saucony Ride 17 uiterst geschikt voor recreatieve tot professionele lopers die op zoek zijn naar een comfortabele loopschoen voor dagelijks gebruik van korte tot lange duurlopen.