Alles over de nieuwe Fusion TEMPO!-lijn

22 August 2023
Alles over de nieuwe Fusion TEMPO!-lijn

Alle ins en outs over Fusion TEMPO! loopkleding

Fusion, het Deense sportmerk, is al jaren niet meer weg te denken uit het Nederlandse loopstraatbeeld. Met een relatief smalle collectie met goede loopbroeken, -shirts en -jacks is een ideale kledingcollectie samen te stellen voor alle weersomstandigheden. Dit met het gedachtengoed van duurzaam produceren in Europa en het constant verbeteren van de levensduur van het product. Met de TEMPO!-series doen ze daar nu nog een stapje bovenop en is er een lijn gecreëerd die speciaal ontworpen is om het beste in de atleet naar boven te halen. We vroegen Rick, marathonloper en in training voor zijn volgende marathon in oktober naar zijn ervaringen van deze nieuwe wedstrijdcollectie.

Wat vind je van de Fusion running collectie?

Als marathonloper ben ik inmiddels al jaren fan van de collectie Fusion. De broeken zitten goed en draag ik graag zowel in een korte als lange tight. Een groot voordeel van Fusion zijn de lengtematen in de lange broeken. Zelf ben ik vrij lang maar heb ik geen brede taille. Veel broeken zijn hierdoor te wijd of te kort maar bij Fusion kies ik voor de x- long variant. Deze is 4cm langer en zorgt voor een heel goede pasvorm. Ook zijn de zakken op de bovenbeen voor het meenemen van voeding ideaal. Daarnaast maken de shirts en jack de outfit compleet en hebben deze producten een mooie pasvorm en functionaliteit.

Je testte voor ons de nieuwe TEMPO! Run Tights en Singlet, wat zijn je eerste bevindingen:

Het eerste gevoel bij de producten was gelijk goed. Het voelde product voelde licht aan qua gewicht, iets dat ik voor wedstrijdkleding belangrijk vind. Daarnaast zag het singlet er ademend uit met veel bewegingsruimte bij de armen. De pasvorm was, zoals je van Fusion gewend bent, direct goed. De korte tight sluit mooi aan om de taille richting de knieën en het singlet is goed van lengte.

Wat zijn de loopervaringen van het product:

Inmiddels heb ik de set al diverse keren getest in lange duurlopen tot en met 30 kilometer. De broek is al heel snel een van mijn favoriete items geworden. Hij is erg licht en dat is erg belangrijk voor wedstrijdkleding en blijft goed zitten tijdens het lopen. Het materiaal is licht waterafstotend waardoor het ook tijdens een regenacht wedstrijd of training erg licht blijft. Daarnaast zijn de zakken op de bovenbenen ideaal voor je voeding tijdens de pittige trainingen of race. Het singlet biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt van een goede wedstrijdtop. Het is licht, ademend en heeft voldoende bewegingsvrijheid.

Wat is je eindconclusie?

De Fusion TEMPO! Collectie vind ik de ideale outfit voor je wedstrijden of zware trainingen. Het singlet is wat je verwacht van een wedstrijdtop. De broek is daarentegen wel echt een must voor je wedstrijdoutfit. Het is onwijs licht en blijft dit ook door het waterafstotende materiaal in slechtere omstandigheden.