ASICS loopschoenen bieden je ongeëvenaard comfort

ASICS is wereldwijd een van de grootste en beste loopschoenmerken en brengt dagelijks miljoenen lopers van elk niveau op de been. Het merk heeft een breed scala aan loopschoenen voorzien van de laatste innovaties en technieken welke je uitmuntend comfort bieden tijdens je dagelijkse rondes, wedstrijden, trailruns en op sessies op de baan. Voor elk type loper en elk type run heeft ASICS de perfecte allround-, wedstrijd-, trailschoen of spikes. Dankzij ons uiteenlopende assortiment aan ASICS loopschoenen vind je jouw ultieme ASICS schoen bij RunningDirect.

Een breed aanbod aan ASICS loopschoenen voor heren en dames

ASICS heeft de heren- en damesmodellen op verschillende wijze ontworpen, zodat beiden genieten van de perfecte pasvorm. De ASICS loopschoenen voor dames hebben een smallere pasvorm, zodat ze de voet perfect omsluiten. Ook zijn ze vaak lichter van gewicht en gevormd naar de verhoudingen van de vrouwenvoet. Daarnaast zijn deze schoenen verkrijgbaar in vrolijke en kleurrijke designs, zodat je niet alleen goed loopt, maar er ook goed uitziet. De ASICS loopschoenen voor heren hebben daarentegen een bredere pasvorm en zijn zwaarder van gewicht om de grotere voet en de brede meer gespierde lichaamsbouw van de man optimaal te ondersteunen.

Wat zijn de beste ASICS loopschoenen?

ASICS heeft een paar populaire modellen die bij menig loper als favoriet bestempeld. Het populairste en bekendste model is de ASICS GEL-Nimbus. Dit paradepaardje is een neutrale loopschoen welke je veel demping biedt tijdens de 5 km tot de halve marathon. Het model dat de harten van de overpronerende loper heeft veroverd is de ASICS GEL-Kayano. Deze zeer comfortabele antipronatieschoen geeft je met zijn revolutionaire stabiliteitssysteem betrouwbaar support zonder loch of zwaar aan te voelen. Overige populaire modellen voor dagelijks gebruik zijn de ASICS GEL-Cumulus en de ASICS GT-2000 Wil je meer snelheid kies dan de ASICS Novablast en voor comfortabel trailrunnen is er de ASICS GEL-Trabuco.

Welke ASICS loopschoenen voor overpronatie heb ik nodig?

Niet iedereen heeft dezelfde mate van ondersteuning nodig. Wanneer je voeten slechts een beetje té ver naar binnen of buiten kantelen dan is een supportschoen met veel ondersteuning niet nodig. Afhankelijk van de hoeveelheid support en correctie die je nodig hebt heeft ASICS een geschikte antipronatieschoen.

  • - ASICS GEL-Kayano: Biedt veel ondersteuning tijdens het lopen
  • - ASICS GT-2000:  Biedt weinig tot gemiddelde ondersteuning tijdens het lopen
  • - ASICS GT-1000: Biedt weinig tot lichte ondersteuning tijdens het lopen.

asics loopschoenen

Hoelang gaan ASICS loopschoenen mee?

ASICS heeft als richtlijn om loopschoenen na 600 tot 800 km te vervangen mits ze niet eerder onbruikbaar zijn door slijtage. Je kunt er langer mee lopen als ze nog heel zijn en goed aanvoelen tijdens het lopen, maar na verloop van tijd zal de demping verminderen en zelfs verdwijnen. Zelfs wanneer je niet loopt. Het is belangrijk om een paar loopschoenen regelmatig te vervangen om blessures en pijntjes te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je ASICS loopschoenen zolang mogelijk meegaan kies je voor een ASICS schoen die past bij je lichaamsbouw, loopstijl en het soort ondergrond waarop je gaatlopen.

Combineer de ASICS met bijpassende loopsokken en loopkleding


Loop je regelmatig de 5K, 8K, 10K of verder? In dat geval heb je stevige en goede loopschoenen nodig, zoals ASICS loopschoenen. Maar wil je het jezelf nóg comfortabeler maken tijdens je run? Dan mogen loopkleding en loopsokken natuurlijk niet ontbreken. Door de naadloze loopsokken voorkom je schuren en irritaties en de ASICS loopkleding laat je huid ademen en regelt effectief het vochttransport.