• 0

Loopschoenen

Loopschoenen, bij RunningDirect de meeste keuze!

Ongeacht je een beginnende hardloper bent en zoekt naar een paar loopschoenen voor een zacht prijsje, een off road runner bent en zoekt naar stevige trail schoenen of wedstrijden loopt, bij RunningDirect heb je de meeste keuze! Loop je lange afstanden of korte afstanden? Snelle tempo’s of gemiddelde tempo’s? Voor ieder lopersprofiel bieden we een passend aanbod aan loopschoenen.

Neutrale loopschoenen en antipronatie loopschoenen

Loopschoenen worden over het algemeen gecategoriseerd onder neutrale loopschoenen en antipronatie loopschoenen. Loop je veel op verharde wegen of op gelijke ondergrond en heeft je voet een neutrale afwikkeling? Dan zijn neutrale runningschoenen de juiste keus voor jou. Loop je veel op verharde wegen of op gelijke ondergrond en heeft je voet een overpronerende afwikkeling? Dan zijn antipronatie runningschoenen de juiste keus voor jou.

Hoe kom ik er achter welke afwikkeling ik heb?

Een neutrale afwikkeling kan herkend worden aan de hand van de slijtage van je loopschoenen. als de zolen van je schoenen slijtage vertonen in een S-vormig patroon, van de buitenkant van de hiel naar de grote teen, dan is de kans groot dat je een neutrale afwikkeling hebt. Wanneer de zolen van je loopschoenen aan de binnenkant afgesleten zijn, dan is de kans groot dat je overproneert. Toch is het aan te raden om hier even door een specialist naar te laten kijken. Je kan onze specialisten altijd een kort filmpje sturen van de manier waarop jij loopt, zij kunnen dan vaak snel zien welke afwikkeling jij hebt.

Loopschoenen voor het trotseren van trails

Als je regelmatig loopt op onverharde wegen zoals in de bossen of op het strand, heb je een loopschoen nodig met meer grip en stabiliteit. De trail schoenen hebben extra grip en zijn vaak waterdicht.

Loopschoenen dames

Opvallend aan de loopschoenen voor dames, is dat ze doorgaans een smallere leest hebben. Dit omdat vrouwenvoeten smaller zijn vergeleken met herenvoeten. Zijn voor jou de diverse dames schoenen te smal, neem dan gerust een heren hardloopschoen. Twijfel je alsnog? Neem dan direct contact met ons op, onze hardloopspecialisten staan je graag te woord.

Loopschoenen heren

Voor mannen is het belangrijk je hardloopschoenen af te stemmen op je gewicht. Zorg dat je heren loopschoenen koopt met voldoende demping. Hiermee voorkom je blessures. Probeer daarnaast te achterhalen of je een neutrale hardloopschoen nodig hebt of dat je wellicht een ponerende loper bent.